Madonna ble visstnok så begeistret for denne behandlingen under sin siste turné at hun kjøpte sitt eget apparat!

Naprapatklinikken er stolte over å være de første i Lillehammer som kan tilby AWT® (Acoustic Wave Therapy). AWT® (Acoustic Wave Therapy) er en ny revolusjonerende metode for behandling av rynker, cellulitter, arrvev, strekkmerker, slapp hud på overarmene samt behandling av lokale fettdepoer.

Hvordan fungerer det?

AWT (Acoustic Wave Therapy) er trykkbølger.  AWT ble opprinnelig brukt til knusing av nyrestein og siden til behandling av muskel- og leddskader på sykehus.  Det viste seg at systemet også har en imponerende virkning på cellulitter og oppstramming av hud. Trykkbølgene bryter opp bindevevsdragene mellom fettcellene slik at disse ikke lenger buler ut gjennom huden. Samtidig øker hudens elastisitet og blodgjennomstrømning. AWT er en av få metoder på markedet som er FDA godkjent og gir dokumenterte resultater trygt og effektivt.

For å oppnå et godt resultat bør behandlingen gjentas 1-2 ganger i uken, og totalt 8 – 10 behandlinger anbefales.
Best virkning ses ofte etter etter 8 behandlinger.
For å vedlikeholde et godt resultat bør man spise en sunn og balansert kost, samt trene regelmessig. Vi anbefaler også en vedlikeholdsbehandling årlig.

Apparatene som blir benyttet er stort sett de samme som benyttes under smertebehandling.

De typiske behandlingsområdene for AWT®:

  • Cellulitter
  • Body-shaping, Kjærlighetshåndtak,  slapp hud på overarmene
  • Arrvev, eks. etter fettsuging
  • Strekkmerker
  • Spider veins

Hvorfor får vi appelsinhud?

1. Forstørrede fettceller i lokale hudområder fordi disse cellenes fettnedbrytning fungerer dårligere enn normalt (ofte hormonelt betinget).

2. De forstørrede fettcellene klemmer på små blod- og lymfekapillærer og gir opphopning av væske og avfallsstoffer i vevet.

3. Manglende sirkulasjon og opphopning av avfallsstoffer gir ubalanse i bindevevsproduksjonen, slik at det dannes stivere fibre (fibrin). Fibrinet kan kapsle inn fettceller i grupper (knuter) og feste seg til hudoverflaten som «ankre» som trekker huden ned og lager groper.

 

Når bør du ikke ta behandlingen :

  • Hvis du er gravid eller ammer
  • Tar blodtrykksmedisiner
  • Om du har pacemaker
  • Hvi du har sår i det aktuelle området
  • Eller infeksjoner

 

 

 

Studier:

Body shaping with acoustic wave therapy AWT®/EPAT®: Randomized, controlled study on 14 subjects

Placebo controlled, prospectively randomized, double-blinded study for the investigation of the effectiveness and safety of the acoustic wave therapy (AWT(®)) for cellulite treatment.