top of page
Skuldermassasje

Idrettsmassasje

Idrettsmassasje, også kjent som sportsmassasje, er en form for massasjebehandling som er spesielt utviklet for idrettsutøvere og personer som er aktive i fysisk krevende aktiviteter. Den utføres vanligvis før, under eller etter en idrettsprestasjon for å forbedre sportsprestasjoner, øke restitusjon og redusere risikoen for skader. Det er flere grunner til hvorfor idrettsmassasje er gunstig, og vi kan se på noen forskningsartikler som støtter disse påstandene:

Hva sier forskningen om sportsmassasje?
Av Cato Berger

Runner friidrett

Psykologiske fordeler

En annen artikkel publisert i tidsskriftet Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports diskuterte hvordan idrettsmassasje også kan gi psykologiske fordeler for idrettsutøvere, inkludert forbedret mental avslapning og økt selvtillit før en konkurranse.

Det er viktig å merke seg at mens det finnes forskning som støtter fordelene med idrettsmassasje, er det også viktig å konsultere med en kvalifisert massasjeterapeut eller helsepersonell før du søker massasjebehandling, spesielt hvis det er underliggende medisinske tilstander eller skader. Individuelle resultater kan variere, og idrettsmassasje kan ikke nødvendigvis være egnet for alle.

Den optimale løpekadens

Også kjent som skrittfrekvens, er et individuelt spørsmål og kan variere fra løper til løper. Imidlertid anbefales det generelt at en løpekadens på rundt 180 skritt per minutt (spm) regnes som en god retningslinje for mange løpere.

bottom of page